Uitnodiging bewonersbijeenkomst Studentenoverlast Kralingen

Datum: Dinsdag 18 oktober
Tijd: 19.30 – 22.00 (inloop vanaf 19.00)
Locatie: Pro Rege, Oudedijk 113

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de bewonersbijeenkomst van dinsdag 18 oktober a.s. van 19.30 tot 22.00 in Pro Rege. Tijdens de bijeenkomst gaan wethouder Vincent Karremans, een aantal belangrijke partners en bewonersgroep STOK (Stop Overlast Kralingen) met u in gesprek over de huidige situatie en de voortgang van het actieplan. U kunt zich vanaf nu aanmelden. De bijeenkomst is ook digitaal te volgen.

Actieplan
In september 2021 vond de vorige grote bijeenkomst over dit onderwerp plaats. Bewoners maakten toen duidelijk dat de situatie in de wijk nog verder verslechterd was. De gemeente is hier direct mee aan de slag gegaan. Samen met betrokken partijen is het actieplan Studentenoverlast Kralingen gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders stelde deze in februari vast. We zijn nu 8 maanden verder. We horen graag van u wat er goed gaat en wat er beter kan.

Stoplichtmodel
De gemeente zal een toelichting geven op het stoplichtmodel. Dat is speciaal voor Kralingen ontwikkeld om woonoverlast tegen te gaan. Ook de huidige regelgeving voor kamervergunningen komt aan bod. Verder is er veel aandacht voor het voorkomen van overlast. Welke (nieuwe) initiatieven kunnen studenten en hun medebewoners helpen om op een goede manier samen te leven? Hierover vertellen onder andere studenten(verenigingen), verhuurders en de wijkraad Kralingen u meer.

Aanmelden
Graag horen wij of u deelneemt aan de bijeenkomst. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar participatiekc@rotterdam.nl of door deze email te beantwoorden. De bijeenkomst is ook live te volgen via de Facebookpagina Rotterdam Kralingen-Crooswijk.

Graag tot 18 oktober aanstaande!

Met vriendelijke groet,

Joeri Viergever
Wijkmanager Kralingen
Gemeente Rotterdam

06 – 83 13 47 02