De podwalk is een audio-videowandeling door de wijk langs de locaties van het verhaal ”Ik ga op reis, Pieter!”. een door Peter Lems nieuw geschreven oorlogsverhaal, dat zich afspeelt in onze wijk. Dit verhaal is verschenen als boek, als theatervoorstelling , als film, als educatief pakket en nu ook als podwalk, waarmee je het verhaal ruimtelijk kunt beleven.

Na twee jaar verhindering door lockdowns, zijn in de afgelopen 7 weken van de voorstelling 32 uitvoeringen gegeven in 23 theaters door het hele land.

Het  boek kent inmiddels z’n 4e druk en heeft een oplage van 11.000 ex. Het boek kreeg een een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Holocaust Literatuurprijs van Arnon Grunberg, vorig jaar mei.  Het is dan ook een bijzonder verhaal:  ”Indrukwekkend, aangrijpend en meeslepend’ was de algemene reactie na de eerste tryouts.

De Podwalk kan vanaf heden t/m zaterdag 26 mei gelopen worden en begint en eindigt bij boekwinkel Amesz in de voorschoterlaan . Die speelt overigens ook een rol in het verhaal, want die bestaat immer al meer dan 100 jaar. Net als de Avenuekerk, slagerij van Linschoten, het Rozenburgpark, de Kralingsche school, etc

Verdere informatie over de tour, aanmelden betalen, enz vindt u op de website .
De tour is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar en voor volwassenen.