Fosfaten belasten de kwaliteit van het water van de Kralingse Plas. Om dit te verminderen, heeft de Gemeente diverse maatregelen bedacht. Deze werden toegelicht tijdens een informatiemarkt in de Werf op 1 oktober jl in het Kralingse Bos. De maatregelen betreffen o.a. aanpassing van de sluis, verplaatsing van de defosfateringsinstallatie uit Nieuw Kralingen en nieuw in te richten oeverzones van de Kralingse Plas. Maar ook het verplaatsen van het hondenstrandje en het nog op te starten hondenuitlaatbeleid horen tot de maatregelen.

Voor het hondenuitlaatbeleid zal in januari 2020 een avond worden belegd. Ook dit moet veranderen volgens de Gemeente.

Hondenstrandje

Eén van de tien maatregelen tegen blauwalg is het verminderen van uitspoeling van hondenpoep in de Kralingse Plas, volgens de gemeente een voedingsbron voor blauwalg. Om de honden een plek te geven om te zwemmen in het Kralingse bos wordt er een nieuw hondenstrandje gerealiseerd aan een watergang die niet aangesloten is op de Kralingse Plas. Een speciaal hondenstrand heeft als grote voordeel dat de honden hier heel het jaar gebruik van kunnen maken.

Er zijn vier locaties in het bos geselecteerd waar het mogelijk zou zijn om een hondenstrandje te realiseren. Op sommige locaties is het zelfs mogelijk een hondenspeelveld in te richten. Elke plek zo heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Locatie 1 en 2 liggen vlakbij de ligweide en kinderboerderij, locatie 3 bij de ‘mannenontmoetingsplaats’ en 4 is niet altijd toegankelijk ivm het CHIO. (zie plaatje hieronder)

Er is door hondenliefhebbers een facebookpagina geopend voor informatie>> 

Meer info op de pagina van In de buurt >>