Zoals u op deze foto van 28 juni kunt zien is langs de zijde van stadion Excelsior die grenst aan de Burgemeester Oudlaan een gaaswand aangebracht waarlangs klimplanten zijn geplant. De vergroening van de gevel is een van de resultaten van de onderhandelingen van de BKO met de projectontwikkelaar van de tegenoverliggende studentenflat (in aanbouw, zie eerdere berichtgeving). In onze nieuwsbrief van mei 2017 heeft u hierover kunnen lezen, zie hieronder de tekst uit de nieuwsbrief. We zijn blij dat snel met de vergroening is begonnen!

Terwijl wij druk bezig waren met plannen voor de herinrichting van het groen hoorden wij ineens dat er plannen waren voor een nieuwe studentenflat aan de zuidkant van de Burgemeester Oudlaan. Deze flat moest naast de tramlus komen, op een plek met bomen en gras en waar een technisch gebouw van de RET stond.
Zoals bekend is de BKO geen voorstander van het bebouwen van groen. Wij hebben ons dan ook van meet af aan verzet tegen het bebouwen van dit gebied. Het lastige was dat de gemeente zich in het verleden al uitgesproken had vóór het bebouwen van dit stukje groen. In het masterplan van de EUR staat hier al een flat getekend en de gemeente heeft het masterplan omarmd.
Het was ook al snel duidelijk dat de kaarten voor ons niet gunstig lagen. We hebben samen met de gebiedscommissie en de Bomenridders nog geprobeerd om de plannen tegen te houden, maar helaas zonder resultaat. Zinloos is ons verzet echter niet geweest. We hebben een stuk groen moeten opofferen, maar we hebben de projectontwikkelaar wel zover gekregen dat hij een forse investering gaat doen in het groen tussen de studentenflat en het voetbalstadion. Het eerste onderdeel van deze investering is het maken van een groene voorzetgevel aan de oostkant van de het stadion zodat die lelijke golfplatengevel uit beeld verdwijnt. Daarna blijft er nog een fors bedrag over waarvoor de Bomenridders en de BKO plannen mogen bedenken. Uiteraard moet dat wel afgestemd worden met de gemeente die e.e.a. daarna zal moeten uitvoeren en onderhouden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren