BuurtAED voor Kralingen-Oost 3062 EP

https://buurtaed.nl/…/buurtaed-voor-kralingen-oost-306…/plan

Wist u dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft.

Voor onze wijk (postcodegebied 3062) is er nog maar 1 AED beschikbaar én in het landelijk oproepsysteem voor 24/7 aangemeld (Metro Voorschoterlaan).
Weet u waar AED’s in onze wijk hangen? Vraag de eigenaar of hij deze AED voor gebruik in het landelijk oproepsysteem wil aanmelden
(zie: https://www.hartstichting.nl/reanimatie )

Er zijn nog niet voldoende AED’s in onze wijk 24/7 beschikbaar. Daarom is Paul Huguenin een door de Hartstichting opgezette crowdfunding campagne voor zijn buurt gestart. Zijn doel is om samen met buurtbewoners een AED te kopen. De BKO heeft aangegeven de actie financieel te ondersteunen.

Als we deze campagne succesvol afronden starten we een nieuwe. Ook die zal de BKO ondersteunen! Laten we met elkaar zorgen voor voldoende AED’s in de wijk.

Kijk op:
https://buurtaed.nl/…/buurtaed-voor-kralingen-oost-3062-ep-…